F.M.YANOV-YANOVSKIY KOMPOZITORLIK USLUBINING O‘ZIGA XOSLIGI XUSUSIDA - Turaeva, Charos (Журнал музыки и искусства, 2021)
Maqolada F.M.Yanov-Yanovskiy ijodiyotiga, asarlarining turli janrlariga nazar solinadi. Uning kompozitorlik uslubining o‘ziga xosligi zaminida qanday musiqiy ifoda vositalari ishtirok etishi, uning musiqiy tilida hosil bo‘lgan xususiyatlar shakllanishiga qisqacha sharh beriladi. Shu xususda uning 4 – Fabulasi ta’riflanadi. Ushbu asarning zaminida shakl va mazmun hosil etuvchi asosiy “sekunda”li intonatsiyasi ko‘rib chiqiladi.