O‘ZBEKISTONDA ZAMONAVIY MUSIQA IJODIYOTINING RIVOJLANISHI - Abdukarimova, Elnoza (Журнал музыки и искусства, 2022)
Maqolada buyuk kompozitor ijodining eng muhim qirralariga, uning o‘zbek professional musiqa madaniyatini rivojlantirish bilan bog‘liq jihatlariga to‘xtalish bilan, musiqa darslarida o‘quvchilarga bu boradagi bilim, tushuncha va eng muhim ma’lumotlarni yetkazish orqali ularni badiiy – estetik madaniyatini shakllantirishning pedagogik asoslarini ochib berilgan.