KOMPOZITSIYADA IJODIY JARAYAN. KOMPOZITSIYA VOSITALARI. KOMPOZITSIYA MEZONLARI - Utaboyev, Baxtiyor (Журнал музыки и искусства, 2021)
Ushbu ilmiy maqola «Tasviriy san’at va muhandislik grafikasi» ta’lim yo‘nalishi talabalari va o‘qituvchilari uchun mo‘ljallangan bo‘lib, unda tasviriy san’atda kompozitsiyani maqsad va vazifalari, tasviriy san’atni o‘qitishning pedagogik mahorati kabi masalalar o‘z aksini topgan.