KOMPOZITOR F.AMIROVNING “MING BIR KECHA” BALETI MISOLIDA MUSIQIY ESTETIK VA MUSIQIY TAFAKKUR - Muxamedziyanov, Kamil (Журнал музыки и искусства, 2021)
Ushbu maqolada buyuk Ozarbayjon kompozitori Fikret Amirov ijodi yuzasidan fikr va muloxazalar bayon etilgan. Yuksak isteʼdod sohibining eng mashhur asarlaridan biri – “Ming bir kecha” baleti to‘g‘risida ma’lumotlar keltiriladi va qiyosiy jihatdan nazariy tahlil etiladi.