ZAMONAVIY IJROCHILIK AN’ANALARI VA MUSTAQILLIK DAVRI ESTRADASI - Fayzullayev, Ermat (Журнал музыки и искусства, 2022)
Ushbu maqola mazmunida O‘zbek musiqiy estradasi shakllanishi jarayonida folklor namunalarining muhim zamin bo‘lganligi, bunda qo‘shiq, lapar va ayniqsa sho‘x yallalarning raqsbobligi, yengil ohang-usullari va “o‘zbek musiqiy estradasi”ning milliylik asosini ta’minlovchi vositalari yuzasidan fikr-mulohazalar bildirildi.