XITOY QARINDOSHLIK TERMINLARINING LINGVISTIK TAHLILI - Nurullaeva, Kumushbibi (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Maqolada xitoy tilidagi qarindoshlik terminlarini o’rganish tarixi o’rganilgan. Qarindoshlik terminlari og’zaki muloqotni tashkil qilishning asosiy birliklaridan biridir. Ular xitoy tilidagi zamonaviy yozma muloqotda ham keng qo’llanadi. Ushbu birliklarni tushunish qiyin, chunki ularning ko’pchiligi lakunalardir, ya’ni boshqa etnik guruhlar vakillarining, shu jumladan, fon ma’lumotlariga mos kelmaydi. Qarindoshlik terminlari tizimining tavsifi so’zlashuvni o’rganish uchun foydalidir, lug’atlarni tuzish, shuningdek xitoy tilini o’qitishda muhim ahamiyat kasb etadi