УИЛЬЯМ ШЕКСПИР АСАРЛАРИДА АЁЛ ОБРАЗИ - Burieva, Nargiza (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Шекспир асарларида аёлларни намойиш этиши унинг аёлларга бўлган муносабатини ва уларнинг жамиятдаги ўрнини кўрсатади. Шекспирдаги аёл ролларининг турларига назар ташласак, Шекспир даврида аёлларнинг эркинлиги эркакларникига қараганда камроқлигини сезиш қийинмас. Ушбу мақолада Шекспир асарларидаги аёллар образи ва уларнинг жамиятда тутган ўрни хусусида сўз боради.