A "FRAZEOLOGIYA" VA "FRAZEOLOGIK BIRLIK" TUSHUNCHALARINING TA’RIFI: "FRAZEOLOGIYA" VA "FRAZEOLOGIK BIRLIK" TUSHUNCHALARINING TA’RIFI - Uralova, Nigora (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Frazeologiyaning hajmini keng tushunish va tor tushunush bor. Keng tushunishda frazeologiya doirasiga, so’zlarning turg’un birlashmalaridan tashqari, maqol, metal, aforizm ham mansub deb qaraladi. Frazeologiya deb so’zlarning semantik bog’lanishlarini tushunish ham mavjud. Bu hodisalardan faqat bir turini – so’zlarning turg’un birlashmalarini – til birligi deb baholash mumkin.