A TIL VA DIN O’RTASIDAGI MUNOSABATLAR: TIL VA DIN O’RTASIDAGI MUNOSABATLAR - Xolmatov, Shaxboz (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Til eng kuchli aloqa vositasi, madaniy qadriyatlar va intilishlarni ifoda etish vositasi va madaniyatni saqlab qolish vositasidir. Bunday til ma’lum bir guruh yoki jamoaning o’ziga xosligini olish va saqlashning muhim vositasidir. Bu shuningdek lingvistik mojaroning diniy mojaroda qanday rol o’ynashiga va uni ma’lum guruhlar tomonidan qanday boshqarilishiga ta’sir qiladi. Biz dunyoning ijtimoiy-madaniy, lingvistik, diniy va siyosiy ehtiyojlarini boshqarish uchun tilni ijobiy ma’noda ishlatishimiz kerak.