A ИЛМИЙ ВА ТЕХНИК УСЛУБДАГИ МАТНЛАР ТАРЖИМАСИ: ИЛМИЙ ВА ТЕХНИК УСЛУБДАГИ МАТНЛАР ТАРЖИМАСИ - Тўхтасинов, Тўхтасинов (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Маълумки, таржимада услубият катта ахамиятга эга. Таржима тилида муаллиф назарда тутган ахборотни аслиятдагидек қайта ифодалаш учун аслият матнининг услубияти, унинг ўзига хос хусусиятлари, аслият ва таржима тилларининг услублари ва улар ўртасидаги ўзаро ўхшашлик ва фарқлар борасида таржимон етарлича билимга эга бўлиши лозим. Бу эса бўлажак таржимонда лингвистик компетенцияни шакллантиришини талаб этади. Бу компетенцияни шакллантирувчи кичик компетенциялар эса илмийтехник услубдаги матнлар бўйича билим, кўникма ва маҳорат ҳисобланади. Таржимоннинг мана шу каби омилларга жиддий эътибор қаратиши таржима матнида адекватликка эришишда асосий омиллардан ҳисобланади.