fazilatturgunova05@gmail.com YANGILIK SARLAVHALARDAGI QISQARTMALAR VA ULARNING TARJIMA XUSUSIYATLARI: YANGILIK SARLAVHALARDAGI QISQARTMALAR VA ULARNING TARJIMA XUSUSIYATLARI - Turg`unova, Fazilat (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ingliz va Amerika matbuotining yangilik sarlavhalarini tushunish va tezda tarjima qilish qobiliyati tarjimon uchun katta ahamiyatga ega. Ayniqsa, matbuot materiallarini og’zaki, varaqdan va referansda tarjima qilishda zarurdir. Shu bilan birga, yangilik sarlavhalarining o’ziga xos xususiyatlaridan kelib chiqqan holda, ularning tushunchasi va tarjimasi katta qiyinchiliklarni keltirib chiqaradi va tarjimondan katta mahoratni talab qiladi.