“Jaloliddin Manguberdi” dramasining badiiyatiga doir ba’zi mulohazalar - Iskandarova, Aybibi; Nafisa Amanlikova (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Maqolada Maqsud Shayxzodaning “Jaloliddin Manguberdi” tarixiy dramasida xalqimizning chet el bosqinchilariga qarshi olib borgan mardonavor kurashi, drama badiiyati haqida so‘z boradi. Shuningdek, drama Vatan mustaqilligi, ajdodlar qahramonliklari, inson erki kabi ma’naviy sifatlarni yoshlarga singdirishda qimmatli badiiy yaratiq ekanligi tahlil qilinadi.