TEXNIK MATN TARJIMA MUAMMOLARI - Achilov, Oybek (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ushbu maqolada hozirgi kunda tezlik bilan rivojlanayotgan texnik matn tarjimasi xususida so’z yuritilgan. Texnik tarjima sohasida vujudga kelayotgan kamchilik va muammolar, sohadagi izlanishlar, o’xshashliklar, va shu kungacha texnik matn tarjima sohasida erishilgan yutuqlar va mashina tarjimasiga doir tadqiqotlar tahlil etilgan. Ingliz tilidagi matnlarni o’zbek tiliga tarjima qiluvchi tarjimon dasturining lingvistik ta’limotini yaratish me’yorlari, tamoyillari ko’rsatilgan.