Tarjima muammolari - Abdurahmonova, Zebo (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Mustaqillik tufayli koʼp yoʼnalishlar singari, ona tilimiz va u bilan bogʼliq qator muammolar ham asta-sekin oʼz yechimini topmoqda. Respublikamizning «Davlat tili haqida»gi, «Taʼlim toʼgʼrisida»gi qonunlari va boshqa hujjatlarda maʼnaviymaʼrifiy tarbiyaga, til masalalariga alohida eʼtibor berilgan. Har bir xodim, eng avvalo, oʼz ona tilining chinakam sohibi boʼlmogʼi lozim.