CHOOSING AND EXPLOITING AUTHENTIC MATERIALS - Tojiboeva, Sayyora (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ushbu maqola gazetalar, teleko’rsatuvlar va onlayn manbalar kabi haqiqiy materiallarga qaratilgan bo’lib, ular o’quvchilarni haqiqiy tildan foydalanish qobiliyatiga ega bo’lganligi sababli til o’qitishda tobora ommalashib bormoqda. Autentik materiallarni tanlash uchun o’qituvchilar tegishlilik, haqiqiylik, foydalanish imkoniyati va faollik kabi mezonlarni hisobga olishlari kerak. Tanlangandan so’ng, haqiqiy materiallardan sinfda oldindan o’qish, ko’rish, tinglash, tushunish vazifalari, ishlab chiqarish vazifalari va fikrlash faoliyati orqali samarali foydalanish mumkin.