ОЛИЙ ТАЪЛИМ МУАССАСАСИ ПЕДАГОГИНИНГ КАСБИЙ КОМПЕТЕНТЛИГИ ВА КРЕАТИВЛИГИ - Amanlikova, Nafisa; Aybibi Iskandarova (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Кўп ҳолларда мавжуд методик қарашлар, кўникилган назарий қоидалар ўқитувчиларни қониқтирмаслиги мумкин. Зотан, инновацион педагогик жараён ўқитувчи фаолиятининг доимий ўсиб-улғайиб, такомиллашиб, янгиликлар билан бойиб боришини тақозо этади. Янги билимларни мунтазам ўзлаштириб бориш; педагог шахсига, касбий маҳоратига нисбатан замонавий талабларга жавоб берадиган, яратувчилик қобилиятига эга бўлиш нафақат таълим-тарбия балки жамият талаби ҳамда эҳтиёжига айланди.