A QAHRAMON XARAKTERI ShAKLLANIShI (“Sariqni devni minib” romanidagi Hoshimjon misolida): QAHRAMON XARAKTERI ShAKLLANIShI (“Sariqni devni minib” romanidagi Hoshimjon misolida) - Kurbanova, Muxabbat (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Tezisda X.To'xtaboyevning “Sariq devni minib” romani bosh qahramoni Hoshimjonning xarakteridagi ijobiy va salbiy jihatlar shakllanishi haqida fikr yuritiladi. Hoshimjon obrazi mohiyatiga ko'ra o'sib boruvchi xarakter ekanligini roman janri imkoniyatidan kelib chiqqanligi ta'kidlangan.