O‘ZBEK VA RUS TILLARIDA “RUHIYAT” SEMALI LEKSEMALAR TAHLILI - Amanlikova, Nafisa; Aybibi Iskandarova, (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ruhiy holat kishining psixik kechinmalarini, his-tuyg‘ularini aks ettiruvchi kayfiyat hisoblanadi, u–ko‘tarinki, ilhomlantiruvchi, rag‘batlantiruvchi, yoki tushkun – shavq-zavqsiz, umidsiz holatni aks ettirishi mumkin. Shaxs ruhiy holatini ifodalovchi leksemalar fe’l-atvorni ifodalovchi leksemalarga juda yaqin bo‘lsa-da, shaxs fe’l-atvori nisbatan o‘zgarmas bo‘ladi, ruhiy holat esa o‘zgaruvchan hisoblanadi.