“QIYOMAT” ROMANIDA INSON VA TABIAT BIRLIGINING BADIIY TALQINI - Iskandarova, Aybibi; Nafisa Amanlikova, (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ushbu maqolada Ch.Aytmatovning “Qiyomat” romani, uning o‘ziga xos kompozitsion tuzilishi, inson va jamiyat munosabatlarining tanazzuli haqida so‘z oradi.Insonning tabiatga, insonga va jamiyatga munosabatlari fonida inson ma’naviyati haqida so‘z yuritish jahon adabiyotidagi yetakchi xususiyatlardan biridir.