ALISHER NAVOIYNING “MUNSHAOT"DA ISH YURITISH VA DAVLAT BOSHQARUVIGA OID FIKRLARI - Amanlikova, Nafisa; Iskandarova, Aybibi (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ish yuritish sohasi xalqimizning qadimiy madaniyati, tarixi, tilining ajralmas qismi sifatida asrlar osha rivojlanib kelgan. Buyuk o‘zbek shoiri, mutafakkiri va davlat arbobi Alisher Navoiyning ham bu boradagi xizmatlari beqiyosdir. Jumladan, muhrdor, vaziri a’zam sifatida saroyda, devon va mahkamalarda rasmiy ish yuritish sohalariga rahbarlik qildi. Turkiy tilning maqomini ko‘tarish uchun ko‘p kuch-g‘ayrat sarflagan shoir rasmiy ish yuritish sohasida han o‘zbek tilini keng qo‘llash, uni davlat tili darajasiga ko‘tarishga harakat qildi. Shu bilan birga, ish yuritish sohasini shakllantirish va mukammallashtirishga ham katta hissa qo‘shdi.