"Tarix va Jamiyat" jurnali - Тошбоев, Фуркат; Носирова, Р (Журнал истории и общества, 2024)
Ushbu makolada tarixiy arxeologik manbalar ularning muzey fondlaridagi namunalari jumladan, Qadimgi Ustrushonada о‘rganilgan Qaliyatepa, Pardaqultepa, Komilbobotepa (Jizzax shahri), Galatepa, Soi Gurxona va Sari Kuburdan (O‘ra-Tepa) aniqlangan kulolchilik idishlari haqida ma’lumot berilgan.