Ingliz adabiyoti rivojida Shekspir ijodining tutgan oʻrni - Fayziyeva, Sanobar (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Shekspirning adabiy merosi sheʼriyat va dramaturgiya asarlaridan iborat. Yoshlik yillarida mifologik syujet asosida yozgan «Venera va Adonis» (1593) hamda Rim tarixiga oid «Lukretsiya» (1594) dostonlari samimiy kutib olingan. Bu asarlar, ayniqsa, 1592-1600-yillarda yozilgan «Sonetlar» Shekspirning Uygʻonish davri madaniyati bilan uzviy aloqada maydonga kelganini koʻrsatdi