СЛЕНГ-СЎЗЛАШУВ НУТҚИГА ХОС ҲОДИСА СИФАТИДА - Musayev, Abduvali (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ўтган давр мобайнида давлат тилининг қўлланиш доира, ҳаётимиздаги ўрни ва таъсирини кучайтириш, уни том маънодаги миллий қадриятга айлантириш йўлида илгари тасаввур ҳам қилиб бўлмайдиган улкан ишлар амалга оширилаяпти. Ўзбекистон Республикамиз президенти Шавкат Мирзиёев таъкидлаганидек: “Бугунги кунда биз янги Ўзбекистонни, янги Ренессанс пойдеворини барпо этишдек эзгу мақсадларимизга эришишда ҳеч шубҳасиз”. Истиқлол йилларида ўзбек тилининг қўлланиш доираси амалда ниҳоятда кенгайгани, уни илмий асосда ривожлантиришга қаратилган тадқиқотлар, тилимизнинг ўзига хос хусусиятларига бағишланган илмий оммабоп китоблар, ўқув қўлланмалари, янги-янги луғатлар кўплаб чоп этилаётган жамият тафаккурини юксалтиришга ўз ҳиссасини қўшмоқда.