Qardosh bo’lmagan tillarning ayrim o’xshash jihatlari - Joniqulova, Mohidil (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ma’lumki,o’zaro qarindosh bo’lgan tillar grammatik qurilishi,leksik va sintaktik tuzilishi,fonetik hamda affiksal xususiyatlari bilan bir-biriga o’xshaydi.Bunday o’xshashlik ularning lug’at boyliklarida,gap qurilishida yaqqol namoyon bo’ladi.Bir oilaga kiruvchi tillardagi mushtarak jihatlar tarixiy-ijtimoiy taraqqiyot mahsuli sanaladi.