SHAROF BOSHBEKOV DRAMALARINING LEKSIK XUSUSIYATLAR - Qamariddinova, Dinora (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ma’lumki, badiiy matnni tahlil qilish jarayonida fonetik birliklarning estetik xususiyatlarga ham alohida eʼtibor qaratiladi.Bu xususiyatni she’riy matnda anglash oson kechadi.Chunki badiiy asarda o’ziga xos jozibadorlik bilan aytiladigan ohang boʻladi.Bu ohangga tovushlarni ketma-ket qo’llash,tovushlarni cho’zish yoki tovushlarni uslubiy qo’llash orqali erishiladi.Asosan,she’riyatda alliteratsiya (undoshlar takrori),geminatsiya (undoshlarni qavatlash) kabi fonetik usullardan foydalanadi