5-sinf ona tili darsligi uchun 1 soatlik , Maqollar’’ mavzusida dars ishlanmas - Usmonov, Aslam (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
QOIDA. Maqollar xalqning hayotiy tajribasi, donishmandligi natijasida maydonga keladi. Ular nutqqa tayyor holda olib kiriladi. Ularda fikr aniq, xulosa tugal, ifoda lo’nda bo’lishi kerak. Maqollar fikrni ta’sirchan, bo’yoqdor qilib ifodalaydi. Nutqda maqollardan o’rinli foydalanish so’zlovchining mahorati hisoblanadi. Bejiz ‘’Ilm o’lchovi-aql, zehn o’lchovi –naql’’, deyilmaydi. Maqollar, asosan ,bir, ikki misrali bo’ladi. Ularda antonimlardan keng foydalaniladi.