HARAKAT - MAVJUDLIK BELGISI - Tilovova, Hilola (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Insonning yashayotganligini bildiruvchi mezon, albatta, uning harakatlanoyatgani. Harakati orqali oʻziga, atrofi olamiga, jamiyatga naf yetkazadigan amallar bajarib, bu amallari koʻp yillik, kerak boʻlsa, boqiylikka muhrlanib, inson degan nom oʻz mohiyatini namoyon qiladi.