ТЕМУРИЙЛАР ДАВРИ АДАБИЙ КЕЧАЛАРИ (АЛИШЕР НАВОИЙ ИШТИРОК ЭТГАН ШЕЪРИЯТ МАЖЛИСЛАРИ МИСОЛИДА) - ҚОРАЕВ, Шерхон (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Алишер Навоий болалигидан то умрининг охирига қадар турли хил адабий мажлислар, диний-маърифий суҳбатлар, шеърият кечаларида иштирок этган. Ғиёсиддин Баҳодир хонадонида Хуросонда донғи кетган назм аҳли иштирокида мушоиралар, шеърхонлик кечалари ўтказилиб турилган. Қолаверса Ғиёсиддин Баҳодир ўғли ёш Алишерни ҳам шеър ёзиб турган азиз-авлиёлар мажлисларига олиб борган. Маълумотларга қараганда, Ҳирот, Машҳад ва Самарқанд шаҳарларидаги шоирлар мажлисларида Навоий доимий иштирок этган. Бундай йиғинлар шоирлар султонининг тафаккур олами, дунёқараши ва билимининг такомилида муҳим ўрин тутгани айни ҳақиқат.