Tarjimonlik haqida bir so’z - tojiboyeva, ozoda (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Tarjimonchilik yozuvchi , shoir kabi kasb deya atalmish qolipga sig’maydigan, ilohiy ilhomning o’zga tillar orasiga yana bir o’zgacha ilhom yordamida dunyoga kelishidir. Tarjimonchilik so’zlarning o’zga tildagi tarjimasi, asardagi yorqin aks ettirilgan ehtiros va puxta syujetlarning ketma-ketligidan iborat emasligi haqida. Ayni damda bu tarjimonchilik emasligi to’g’risdagi fikr mulohazalar.