АЛИШЕР НАВОИЙ ИЖОДИДА АХЛОҚИЙ-МАЪНАВИЙ ТУШУНЧАЛАР ТАЛҚИНИ - burxonov, zavqiddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Тарбияшуносликка оид адабиётларда Алишер Навоийнинг шарқона одоб-ахлоқ борасидаги қарашлари ҳақида муайян қарашлар мавжуд [1;95.]. Зеро, буюк сўз санъаткори қолдирган бой ижодий мерос мусулмон Шарқи одобшунослигининг салмоқли зарварақларини ташкил этади. Унинг асарлари беш асрдан ошдики, шарқона одоб ва ахлоқ дастури сифатида юртма-юрт кезиб, қўлма - қўл ўқиб келинмоқда. Улуғ адибнинг деярли барча асарларида панднома руҳидаги фикрларни учратиш мумкин.