Til va Madaniyat - Turdaliyeva O’g’iloy, Komiljonova Xurshida (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Til haqida tushuncha ,til va jamiyat uzviy aloqadorligi,madaniyatda tilning o’rni ,til va madaniyat o’rtasiadagi bog’liqlik madaniyat haqida tushuncha ,madaniyat haqida olimlarning fikri.