“BOBURNOMA”DA DARAJA KO‘RSATGICHI – ROQ QO‘SHIMCHASINING O‘ZBEK VA FORSCHA SO‘ZLARDA QO‘LLANILISHI. - Abdulhamid, Abduvaliyev (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
XV asrning oxirida va XVI asr boshlarida yashab ijod etgan buyuk allomalaridan Zahriddin Muhammad Bobur o‘zbek mumtoz adabiyoti, eski o‘zbek tili bilan bir qatorda fors-tojik tillariga doir so‘zlarning qo‘llanilishiga ham e’tirof bergan.