BOSHLANG‘ICH SINF MATEMATIKA DARSLARIDA O‘QUVCHILARNING MANTIQIY TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISH - Zuxra Akramova, 1Jizzax davlat pedagogika universiteti (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
Ushbu maqolada maktabda matematik mantiqiy masalalarini o‘qitishning dolzarbligi va uni samarali o‘qitish yo‘llari haqida bayon qilingan. Boshlang‘ich ta’lim matematika darsliklaridagi mantiqiy misol, masalalar o‘rganilgan va mantiqiy boshqotirmalardan namunalar keltirilgan. Matematika darslarida mantiqiy misol va masalalar vositasida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining mantiqiy fikrlash qobiliyatlarini shakllantirish usullari tahlil qilingan.