ВОҚЕАНОМАЙИ ПОДШОҲИЙ - olimjonov, iskandar (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ушбу мақолада Бобурнинг барча асарлари ҳақида эмас, балки жаҳон олимлари-ю фузалоларини ва бошқа тарихий асарлар ишқибозларини ҳам лол қолдириб келаётган “Бобурнома” ҳақида айрим мулоҳазалар ўз ифодасини топган.