Ulug’ kasb egalari - Soberova, Mohira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Har qanday odam o’qituvchi bo’la olmasligini hayot tajribasi ko’rsatmoqda Bu kasbni egallash uchun kishida qobiliyat. muayyan ijtimoiy-psixologik malaka va ma’lum tayyorgarlik bo’lishi lozim. Aslida, o’qituvchilik kasbiga havas bolaning yoshlik davridan uyg’onadi Yillar davomida ushbu kasbning talablari, murakkab tomonlari. mashaqqatlari uqtirib boriladi. Ustozlar turmushidan o’rnak olib, muailim avvalo o’z oilasidagi mavqei va hurmati bilan ham elga o’rnak bo’lishi lozim Ma’naviy go’zal. axloqi pok, ta’lim va tarbiyani chuqur egallagan o’qituvchi faqat o’z oilasininggina emas, balki hamma ota-onalarning ham eng yaqin maslahatgo’yi va sodiq do’stiga aylanadi.