O‘ZBEK TILIDA DIALEKTAL FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING, LINGVOMADANIY BIRLIKLARNING LINGVOMADANIY TADQIQI - Abdujalilova, Feruza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Dialektologiya so‘zi yunoncha so‘zdan olingan bo‘lib, shevalar,dialekt va lahjalar degan ma’noni anglatadi15. Dialekt so‘zi ham yunonchada sheva ma’nosini bildirib,(qabila tili ) demakdir. Aksariyat til xususiyatlari o‘xshash bo‘lgan shevalarni birlashtiradi. Lahja arabcha so‘z bo‘lib u ham ravish, tarz, yo‘sin, sheva ma’nolarini bildiradi.Dialektologik termin sifatida qadimdan o‘zbek tilining taraqqiyotiga asos bo‘lgan sheva va dialektlarning eng yirik to‘dasini anglatadi