ERKIN VOHIDOV SHE’RIYATIDA BARQAROR BIRIKMALARNING QO‘LLANILISHI - Jumayeva, Feruza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Maqol, matal, ibora, aforizm kabilar semantik-sintaktik qurilishiga ko‘ra barqaror birikmalardir. Ijodkor barqaror birikmalardan lokutiv, illokutiv va perlokutiv nutq aktlarini yaratishda mahorat bilan foydalanadi. Qahramonlar tabiati, ruhiy holati, hayot tarzini tasvirlovchi okkozional ma’noni hosil qilish maqsadida turg‘un birikmalarning shakl ifodasiga o‘zgartirish kiritadi. Shu tarzda xalq maqollari, iboralari shaklan va mazmunan sayqallanib, yangi ma’no nozikliklari bilan to‘yinib boradi.