ONA BORKI OLAM MUNAVVAR - Mahmarahimova, laylo (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Biz qachon kitobni sevib oʻqiymiz? Unda tanish qismatlar aks etgan boʻlsa qaxramonlarining bilan qardosh,baxtdosh bilan boʻla olsakkina,shu nuqtai nazardan Oʻtkir Hoshimovning "Dunyoning ishlari"qissasi haqida Oʻzbekiston xalq yozuvchisi Sayid Ahmad shunday degan edi: "Dunyoning ishlari" asarini qissa emas doston deb atashini istardim. U qoʻshiqday oʻqiladi uni oʻqib turib oʻz onalarimizni yodga olamiz.