“САРИҚ ДЕВНИ МИНИБ” ВА “САРИҚ ДЕВНИНГ ЎЛИМИ” АСАРЛАРИ ЎЗБЕК БОЛАЛАР АДАБИЁТИДА САРГУЗАШТ РОМАН НАМУНАСИ - Lutfullayev, Jahongir (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2020)
Мақолада самимий, софдил инсон, ўзининг қатор ҳикоя, қиссалари, романлари билан ўқувчилар қалбига ҳаяжон сола олган ижодкорлардан бири, шубҳасиз, болалар ёзувчиси Худойберди Тўхтабоев ижоди ҳақида маълумотлар берилади.