5-SINF ONA-TILI DARSLIKLARI HAQIDA AYRIM MULOHAZALAR. - Usmonov, Aslam (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
G'afur G'ulom nomidagi nashriyot-matbaa ijodiy uyida 2020-yi 5- sinf o'quvchilari uchun ona tili va adabiyot darsliklari to'la yangilangan shaklda nashrdan chiqdi. Ushbu darslik ancha takomillashgan, bir qancha yangiliklar va ijodiy yondoshuvlarga boy. Xususan, bolalar tafakkurini charxlovchi, ilmiy salohiyatini yuksaltiruvchi matn va hikoyalar kiritilgan, luģatlar bilan tanishtiruvchi eslatmalar berib òtilgan, mashqlar doirasida mahoratli shoirlarning tarbiyaviy va badiiy-ģoyaviy mazmunga ega bòlgan she'rlari keltirilgan.