ҚОДИРИЙ ИЖОДИ ҚИЁСИЙ ТАҲЛИЛ КЎЗГУСИДА - Тошпўлатов, Муҳаммадқодир (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Улкан истеъдод соҳиби Абдулла Қодирий асарларининг соф илмий мезонлар асносидаги тадқиқи усуллари ёзувчи ижодига ёндашувнинг турли ракурсларидан келиб чиқиб танланади. Социологик, биографик, герменевтик, қиёсий-типологик, лингвистик каби қатор таҳлил методлари асосидаги изланишларнинг ҳар қайсисида бадиий яратиққа ёндашувнинг хос жиҳати кўзга ташланади