SHOYIM BO‘TAYEVNING “SHOX” ROMANIDA KOMPOSITSION VOSITALAR IFODASI - Djurakulova, Elmira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Badiiy asar tarkibidagi o‘ziga xos talqinlar bilan bir qatorda uning badiiy yaxlitligini ta’minlovchi unsurlar ham mavjuddir. Asar kompozitsiyasi – badiiy ijodning jiddiy yondashishni talab qiladigan muhim nazariy masalalardan biridir. Inson o‘z ijodiy faoliyatining barcha sohasida kompozitsiya to‘g‘risidagi muayyan prinsiplarga amal qilishi ham bejiz emas.