MA’RIFIY ROMANCHILK TARAQQIYOTI HAQIDA MULOHAZALAR - Faxritdinova, Dilfuza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
O‘zbek adabiyotshunosligi va romanchilik taraqqiyotiga katta hissa qo‘shgan iste’dodli ijodkorlardan biri Naim Karimovdir. Yozuvchining turli janrdagi asarlari bilan bir qatorda ma’rifiy romanlari o‘zbek adabiyotining yirik ijodkorlari hayoti va ijodini o‘zida mujassamlashtirgani bilan alohida ajralib turadi.