GULSHANUL-ASROR” ASARI LEKSIKASINING TARIXIY-ETIMOLOGIK SO’ZLAR TAHLILI - Narzulla, Immatov (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
Badiiylikning eng yuqori darajada ifodalanishi nazarda tutib o‘z va o‘zga tillardan mohirlik bilan foydalangan holda qo‘llangan so‘zlarning bosh lu’g’aviy ma’nolari, yashirin ifoda ko‘rinishlari, sharq badiiy san’atkor tasvirida o‘rinli, zarur so‘zlar sifatidaishlatishga muvaffaq bo‘lgan. Asarda turli mazmunagi, turli sohalarga mansub so‘zlar shoir tomonidan sof turkiy, arabiy, forsiy so‘zlar evaziga faol iste’molda bo‘lib, o‘zining ma’nodorlik shakllarida ham ishlatilganligining guvohi bo‘lamiz.