АБДУЛЛА ҚАҲҲОР ҲИКОЯЛАРИДА ПАРРАНДА ВА ҲАШОРАТЛАРГА ЎХШАТИШ - almamatova, shahnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ўхшатиш илмий, фалсафий, ижтимоий, маънавий-маърифий хулосалар чиқаришда асос вазифасини ўтайди. Инсон тафаккури ривожида ўхшатиш ҳадсиз аҳамиятга эга. Ушбу мақолада ўхшатиш ва унинг инсон нутқи жилоланишида эгаллаган ўрни ҳусусан Абдулла Қаҳҳор ҳикояларида ўхшатишдан фойдаланиш маҳорати ҳикоялар таҳлили асосида ёритилган.