ABDULLA QAHHOR- MASHHUR KOMEDIYANAVIS - Jurayev, murodulla (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XX asr o‘zbek adabiyotida komediya janrining shakllanishi, tadrijiy rivoji, tarixiy va badiiy-estetik xususiyatlari Hamza, Abdulla Qahhor kabi yirik adiblarning yetuk asarlari misolida o‘rganiladi. Jumladan, Abdulla Qahhorning komediya janri taraqqiyotidagi ulkan xizmati va adibning badiiy mahorati yoritiladi hamda bugungi komediyanavislikdagi ayrim muammolar xususida fikr yuritiladi.