Xalq maqollari badiiy ijod namunasi sifatida - Boysinov, Sohibjon (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Маҳмуд Қошғарийнинг «Девону луғотит турк» асаридан ўрин олган шеърий парчалар, адабий лавҳалар туркий халқларнинг ота-боболари яратиб қолдирган мерос сифатида қабул қилинган. X-XII асрлар ўзбек адабиёти тематик жилолари, жанрлар бойлиги билан диққатни тортади. Маҳмуд Қошғарийнинг «Девону луғотит турк» асари орқали етиб келган бадиий ижод намуналар ўз навбатида шу фикрга ҳам асос беради.