НАВОИЙ ИЖОДИДА НАСИМИЙ ОҲАНГЛАРИ - Amonova, Zilola (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Насимийнинг юксак инсонпарварлик ғоялари, инсонни борлиқнинг буюк мавжудоти сифатидаги қарашлари Шарқ мумтоз шоирларини бефарқ қолдирмаган. Унинг ижод мактаби ҳудуд жиҳатдан анча кенглигини турк, туркман, жумладан, ўзбек адабиѐтидаги таъсир доирасида кўриш мумкин. Жумладан, Алишер Навоий ижоди ҳам бундан мустасно эмас.