Шеъриятда ҳаёт ҳақиқати: / «Мустаҳкам оила йили»га бағишланган «Ҳозирги даврда филология назарияси ва методикасининг долзарб масалалари»: Республика илмий-назарий анжумани материаллари. – Тошкент, 2012. - Aldasheva, Shirin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Maqolada Шеъриятда ҳаёт ҳақиқати tahlil va talqin qilingan.