MUSTAQILLIK DAVRI QISSACHILIGIDA IJTIMOIY VA INSONIY ILLATLAR IFODASI - Berdiyeva, Manzura (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Annotasiya: Ushbu maqolada o‘zbek qissachiligidagi, jumladan, “Timsohning ko’z yoshlari” va “Pakananing oshiq koʻngli” qissasidagi bosh qahramonlarning fojiaviy taqdiri, buning sababi bo‘lgan omillar o‘rganiladi. Bundan tashqari, obrazlar ruhiyatidagi o‘ziga xosliklar,ijtimoiy muammolar va insoniy illatlar tahlil qilinadi